Translate

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Οι άνεργοι ήρωες της Ντίσνεϊ, vol. 2

  Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου που είχε να κάνει με το κλείσιμο των περιοδικών της Ντίσνεϊ και με το τι δουλειά θα μπορούσαν να κάνουν οι άνεργοι ήρωες της, θα ασχοληθούμε και αυτή τη φορά με τους υπόλοιπους ήρωες-παπιά.

ΓΙΑΓΙΑ ΝΤΑΚ

  Η Γιαγιά Ντακ ή αλλοιώς Ελβίρα Κούτ, ασχολιόταν με το αγρόκτημα της. Τώρα όμως που σταμάτησαν οι ιστορίες,θα αναγκαστεί να φύγει από κει και πιθανότατα να βγει στη σύνταξη. Λογικά σαν αγρότισσα, θα πάρει την σύνταξη του ΟΓΑ ή οποία δεν είναι και τόσο καλή. Δυστυχώς η μοίρα δεν τα έφερε και τόσο καλά στην αγαπημένη μας γιαγιά. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να μπει σε κάποιο συνεταιρισμό και θα μπορεί να φτιάχνει γλυκά του κουταλιού ή και κεντήματα και να τα πουλάει. Καθόλου άσχημα.


ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΧΗΝΟΣ 

  Ο Πασχάλης Χήνος, είναι ο βοηθός της Γιαγιάς Ντακ. Σαν βοηθός δεν κάνει και πολλά μιας και του αρέσει πολύ η ξάπλα και γενικότερα η λούφα. Τώρα που θα είναι άνεργος, θα αναγκαστεί να βρει δουλειά σε χωράφια ή γενικότερα σε αγροτικές εργασίες μιας και τόσα χρόνια δεν έχει μάθει κάτι άλλο. Βέβαια επειδή πρέπει να είναι γύρο στα είκοσι, θα μπορούσε να βγάλει μία σχολή για να ανοίξει τους ορίζοντες του και να προσφέρει κάτι χρήσιμο στην κοινωνία.

ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΣ ΧΡΥΣΟΚΟΥΚΗΣ

  Ο Χρυσοκούκης είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Σκρούτζ. Είναι το δεύτερο πιο πλούσιο παπί του κόσμου, ενώ κατικοί μόνιμα στην Αφρική. Τώρα που μένει κι αυτός άνεργος, οι επιλογές που έχει είναι είτε να πάρει πρόωρη σύνταξη, μιας και δεν είναι τόσο μεγάλος όσο και ο Σκρούτζ, είτε να κάνει μεροκάματα όπου βρει για να μαζέψει όσα πιο πολλά ένσημα μπορεί, μιας και στην ηλικία μεταξύ των 55-60 που υπολογίζω πως είναι, δύσκολα θα βρει κάτι.

ΚΥΡΟΣ ΓΡΑΝΑΖΗΣ

  Ο Κύρος είναι ένας πανέξυπνος εφευρέτης αν και λιγάκι αφηρημένος. Στις ιστορίες που έχουμε διαβάσει, έχει κατασκευάσει από μηχανές του χρόνου μέχρι αυτοματοποιημένα μηχανήματα που κουρεύουν το γκαζόν. Λόγω του πολύ καλού βιογραφικού που έχει, δεν θα δυσκολευτεί πολύ να βρει μια αξιόλογη θέση εργασίας. Πιθανών να μπει στο ερευνητικό κέντρο του Δημόκριτου ή στην χειρότερη, να εργαστεί σε κάποιο συνεργείο αυτοκινήτων μιας και πιάνουν τα χέρια του. Φυσικά πιο πιθανή θέση εργασίας είναι ο Δημόκριτος και εκεί τα λεφτά είναι καλά. Καθόλου άσχημα Κύρο.

ΤΖΟΝ ΡΟΜΠΑΞ

  Ο Τζον Ρόμπαξ είναι ένας ακόμα αντίπαλος του Σκρούτζ. Είναι το τρίτο πιο πλούσιο παπί του κόσμου, που όμωςδεν κατάφερε ποτέ να περάσει τον Χρυσοκούκη, γιατί είναι σπάταλος. Ο Ρόμπαξ δεν έχει εργαστεί ποτέ. Την περιουσία την βρήκε έτοιμη από τον πατέρα του. Κατά συνέπεια, η ανεργία θα του είναι πολύ δύσκολη, μιας και είναι σε ηλικία που δεν μπορεί να πάρει σύνταξη και δεν έχει σπουδές ή κάτι αντίστοιχο για να βρει κάπου αλλού εργασία. Πολύ πιθανό είναι να εργαστεί ως κλητήρας σε κάποια εταιρία, χάρη  στην εμπειρία που έχει από τις εταιρίες του, αλλά λόγο της σπατάλης του δεν θα βρει καλύτερο πόστο.

  Και κάπως έτσι,το αφιέρωμα στις άνεργες πάπιες έφτασε στο τέλος του. Στο σύνολο, ο Κύρος και τα ανιψάκια την γλύτωσαν. Ίσως να την γλυτώσει και ο Σκρούτζ που επιτέλους θα χαρεί τα γηρατειά του. Το αφιέρωμα στους άνεργους ήρωες θα συνεχιστεί και θα μεταφερθούμε, σε επόμενο άρθρο, στο Μίκυ Σίτι και στην παρέα του Μίκυ. Έως τότε, να είστε καλά φίλοι.

2 σχόλια: