Translate

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μικρές αποδράσεις κοντά στην Αθήνα vol. 1

  Πλέον περιμένουμε και επίσημα το καλοκαίρι. 22 Μαΐου γράφει το ημερολόγιο και το θερμόμετρο κάνει βόλτες σταθερά πάνω από τους 33°C. Το καλοκαίρι βέβαια το έχουμε συνδέσει με τις διακοπές! Μετράμε αντίστροφα, για να έρθει αυτή η εποχή! Που ντυνόμαστε πιο ανάλαφρα και που γεμίζουμε τις παραλίες! Και φυσικά η καλύτερη στιγμή είναι αυτή των διακοπών.
  Ολόκληρος σχεδιασμός για τις καλοκαιρινές διακοπές. Με βασικό στοιχείο, το μέρος, το που θα πας. Χαλκιδική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Επτάνησα...και η λίστα δεν έχει τελειωμό! Με τα κριτήρια να είναι περισσότερα. Αν έχει πολύ κόσμο, αν έχει καλά δωμάτια, αν έχει ωραίες παραλίες, αν, αν...
  Πλέον όμως, για πολύ κόσμο, αυτές οι μέρες έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο, ο κόσμος δεν έχει την ίδια δυνατότητα με τότε, να σχεδιάζει πολυήμερες διακοπές και με κριτήρια, πόσο κοσμικό είναι το νησί. Κάποιοι από εμάς, θα αρκεστούμε στα εξοχικά μας, μερικοί τυχεροί, θα πάνε σε φίλους που έχουν εξοχικά και θα τους φιλοξενήσουν και ορισμένοι σε κάποιο τριήμερο, ίσως και λιγότερες μέρες, κάπου κοντά στην Αθήνα.
Αττική και περίχωρα


  Κάπου εδώ έρχομαι εγώ να σας προτείνω κάποιες ιδέες, για όσο γίνεται πιο οικονομικές λύσεις. Κοντά στην Αθήνα, για να περιορίσουμε τα έξοδα, αλλά να μην χάσουμε την αίσθηση των διακοπών και της ξεκούρασης. Όπως με το Μία Βόλτα Στο Κέντρο, έτσι και με αυτό το θέμα μου, θα το χωρίσω σε τουλάχιστον 2-3 άρθρα. Αρχίζω με το Πόρτο Γερμενό. Δεν ξέρω πόσοι έχετε πάει, αλλά θα συμφωνείτε μαζί μου πως είναι ένας κρυμμένος παράδεισος στο νομό Αττικής. Η περιοχή, είναι μία ώρα μακριά από την Αθήνα, στη δυτική Αττική και είναι στην κυριολεξία, μέσα στο πεύκο. Τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Και μιας και είπα για την θάλασσα, τα νερά είναι τόσο καθαρά και κρυστάλλινα, που θα νομίζετε πως είστε σε κάποιο νησί των Βορείων Σποράδων. Το καλό για μερικούς και αρνητικό για κάποιους άλλους, είναι πως η περιοχή είναι πραγματικά ήρεμη! Ίσος, κάποτε, να ήταν ένα από τα καλύτερα μέρη για διακοπές και αυτό φαίνεται από ένα φοβερό για την τότε εποχή ξενοδοχείο. Δεν θα βρείτε πάντως σε καμία περίπτωση έντονη ζωή, αλλά ήσυχα σημεία για να φάτε ή και για μια μπύρα. Πηγαίνοντας προς το Πόρτο Γερμενό θα βρείτε ένα πολύ όμορφο χωριουδάκι, που δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του, αλλά θα το καταλάβετε από τα πολλά μαγαζιά που έχει και το βράδυ κλείνουν τον δρόμο και γίνεται ένα πολύ ωραίο σημείο για περπάτημα. Το Πόρτο Γερμενό ενδείκνυται για μονοήμερη εκδρομή, αλλά αν θέλετε ένα απόλυτα ξεκούραστο τριήμερο μακριά από την ένταση, τότε είναι ένα ιδανικό μέρος.
Πόρτο Γερμενό
  Συνεχίζω με τη δεύτερη και τελευταία περιοχή για σήμερα και θα πάμε στο Λουτράκι. Να σας πω την αλήθεια, ποτέ δεν μου γέμιζε το μάτι. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά θεωρούσα ότι δεν είχε τίποτα. Όλα αυτά όμως μέχρι που πήγα για μια μονοήμερη εκδρομή. Αμέσως άλλαξα γνώμη. Η περιοχή είναι πολύ ανεπτυγμένη. Έχει μαγαζιά για ποτό-καφέ πάνω στο κύμα, ταβέρνες για φαγητό και πολύ κόσμο. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσω και τον ναό του τζόγου το καζίνο του Λουτρακίου. Αξίζει να το επισκεφτείτε, ακόμα κι αν δεν είστε τζογαδόρος. Μπάνιο δεν έκανα, αλλά έχει οργανωμένες πλαζ και τα νερά φαίνονται καθαρά. Το Λουτράκι είναι περίπου μια ώρα και κάτι μακριά από την Αθήνα και είναι ότι πρέπει για τριήμερο, μιας και έχει πράγματα να κάνετε, όπως να δείτε και τις γύρω περιοχές, πχ Κόρινθο, Αρχαία Κόρινθο, Νεμέα, Κιάτο κλπ. Τέλος, στο Λουτράκι θα δείτε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα, πραγματικά μοναδικό. Όπως βλέπετε καμία σχέση με το Πόρτο Γερμενό, αλλά είναι δύο επιλογές για δύο διαφορετικά γούστα.
Λουτράκι
  Αυτά για σήμερα. Εγώ πέρασα πολύ ωραία και στα δύο μέρη, αλλά να σας πω την αλήθεια το Πόρτο Γερμενό μ'άρεσε πιο πολύ, ίσος επειδή είμαι φυσιολάτρης και μ'άρεσε πολύ που είδα μία τόσο πράσινη και όμορφη περιοχή, με τόσο όμορφα νερά, δίπλα στην Αθήνα. Να έχετε ένα όμορφο απόγευμα και ετοιμάστε τα μαγιό σας! Το καλοκαίρι μας χτυπά την πόρτα...

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία για κοντινά είναι και στην Εύβοια! Δεν ξέρω αν έχεις πάει ποτέ προς τα κει αλλά η πλευρά της Εύβοιας που κοιτάζει προς το Αιγαίο έχει φοβερές θάλασσες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλέ μου φίλε-φίλη να σου πω την αλήθεια έχω χρόνια να πάω και δεν θυμάμαι καλά, αλλά έχεις δίκιο...είναι πολύ ωραία!!

      Διαγραφή